El projecte

Dones de Mercat és un projecte de Mercabarna i del Gremi de Majoristes de Fruites i Hortalisses (AGEM) que vol reconèixer el paper de les dones que treballen al Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna.

Anualment s’edita un calendari en paper que serveix per informar a les empreses majoristes, clients i proveïdors dels dies d’obertura del Mercat. Aquest any el calendari va més enllà i s’ha concebut com un homenatge a totes aquelles dones que convergeixen diàriament al mercat majorista de Barcelona, on posen la seva ànima i esforç al servei d’una feina que s’estimen.

A Dones de Mercat trobareu 22 protagonistes d’edats, orígens i professions diverses que reflecteixen la riquesa i heterogeneïtat de Mercabarna.

A Dones de Mercat trobem venedores, empresàries, pageses, administratives, compradores, detallistes, carregadores… dones fortes que s’han fet al seu lloc al mercat, un món dinàmic i fascinant a parts iguals. Algunes d’elles, sobretot les que hi porten més temps, han obert camí a força de trencar prejudicis i estereotips de gènere amb professionalitat, dedicació i amor per la feina ben feta. Afortunadament, el nostre, és un Mercat de futur, atractiu per a les noves generacions que arriben amb força i estan preparades per ocupar el seu lloc.  

A Dones de Mercat trobareu 22 protagonistes d’edats, orígens i professions diverses que reflecteixen la riquesa i heterogeneïtat de Mercabarna. La tria ha estat molt difícil i els dotze mesos se’ns han quedat curs per donar veu a totes les dones que col·laboren perquè el nostre Mercat sigui un referent a Europa.

Les dones protagonistes son:

Magda Ferrés, Anna Rincón, Rosa Marcet, Quima Pujol, Clàudia Prats, Eulàlia Llorens, Paula Prats, Isabel Morales, Carmen Puig, Carmen Morales, Maria José Morales, Carmen Rodríguez, Pepita Ventura, Sonia Pascual, Mónica Sanz, Isabel Ledesma, Eva Cano, Sònia Cano, Elena Ruiz, Eva Monge, Tingting Chi, Pilar Torres.

A més de les fantàstiques fotografies que il·lustren el 2019, les dones també ens explicaran les seves experiències com a professionals que treballen en un entorn tradicionalment masculí. Son vivències que ens permeten conèixer la trajectòria del Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna des del punt de vista de les dones que han ajudat a escriure la seva història.

Aquí comença Dones de Mercat.

Gràcies a totes les dones que heu fet possible aquest projecte!

Gràcies a totes les professionals de Mercabarna d’ahir, d’avui i de demà!